Chiar în ziua de “11 septembrie”, mai mulți comentatori a făcut o paralelă cu evenimentele istorice din Pearl Harbor. Dar nu a fost, de asemenea, o persoană, în aceeași zi, care a oferit o predicție. De fapt, mai multe informații, care a fost în curs de dezvoltare cu privire la “11 septembrie”, mai mult ne-am dat seama că multe aspecte diferite ale celor două evenimente poartă o asemănare de răcire între ele. În timp ce ambele evenimente au fost necesare de către SUA pentru a merge la război, în ambele cazuri, scopul final nu a fost cel inițial, a declarat.

Roosevelt a cunoscut un atac japonez surpriză ar înfuria publicului și Jumpstart mașinii de război american. În acest fel, F.D.R. ar primi o intrare backdoor în ceea ce dorea cu adevărat – război cu Hitler. Conform propriilor documente, înainte de 9/11, autoritățile știa că atacul surpriză ca nou Pearl Harbor ar infuria publicul și să înceapă un război împotriva Afganistanului. În acest fel s-ar obține intrarea backdoor în ceea ce au dorit cu adevărat – războiul cu Saddam Hussein.

Înainte și în timpul celui de-al doilea război mondial, mașina de propagandă a făcut un efort neobosit pentru a crea o legătură directă între Hitler și Japonia. Conform unui sondaj, luată imediat după Pearl Harbor, a arătat că mai mult de 60% dintre americani au crezut că Germania a fost în spatele atacului. Mașina de propagandă Bush-Cheney a făcut un efort chiar mai greu de a crea asociere directă între Irak și Osama bin Laden. Până la sfârșitul anului 2003, aproape 70% dintre americani au crezut că Saddam a fost implicat în “11 septembrie” atacuri.

nivelurile de vârf ale administrației Roosevelt știa dinainte că Pearl Harbor urma să fie atacat. Secretar de stat, Cordell Hull, chiar știa exact ziua atacului cu o săptămână înainte de a fi avut loc. Înainte de a “11 septembrie”, mulți din comunitatea de informații știa că atacurile au fost pe drum.

Informații vitale despre atacul japonez a fost păstrat de cei care ar putea-am folosit pentru a apăra portul din Hawaii și pentru a reduce numărul de victime americane. Doi bărbați ar putea folosi aceste informații imediat: amiralul Soț și Kimmel general locotenentul Walter scurt, comandanții de la Pearl Harbor. Dar niciodată nu l-au înțeles. Înainte de a “11 septembrie” informații importante au fost păstrate de la țarul de combatere a terorismului, Richard Clarke, care ar fi putut organiza apărarea și chiar au împiedicat atacurile cu totul.