Lansat pe 14-a aniversare a atacurilor 9/11, această ediție a Imperiului Files este o piesă anti-război nimicitor axat pe ceea ce realizatorii descriu ca o campanie de dezinformare politică care a dus la invazia americana din Afganistan, în urma atacurilor din 11 septembrie 2001.

Pretinzând că guvernul Statelor Unite vânați o națiune în frică, în scopul de a lansa un război confuz, greșite, realizatorii dau spectatorilor o lecție de istorie în ceea ce privește extremismului religios în Afganistan și în zonele înconjurătoare. în cele din urmă ei sugerează că CIA este într-un fel de vină pentru apariția talibanilor și Al-Qaeda.

Multe moduri considerate a fi acestei generații Războiul din Vietnam, realizatorii evidențiați citate care susțin teza lor. O declarație din partea unui oficial militar britanic dezvăluie o lipsă de încredere în strategiile Statelor Unite și orice potențial pentru un rezultat de succes, și o scrisoare de la un soldat american pledează cu guvernul său pentru a pune capăt misiunii inutile, susținând că este doar pune el însuși și frații săi militari în pericol, cu puține motive.

Filmul a notează cât de multe vieți au fost pierdute din 2001, iar întrebările cât de mult mai multe vor fi pierdute așa cum se prevede baze militare americane în Afganistan va fi acolo până la cel puțin 2024. Modificări ale guvernului din Afganistan nu au reușit să conducă la o mai sigură cetățenilor societate democratică, în loc de cotitură rândul său, țara în principal furnizor mondial de opiu.

Vorbind activist pentru pace Dalie Wasfi învăța despre echipele morții care au contribuit la creșterea ISIS și brutalitatea generală care a fost adus în Irak în ultimii ani. Ea susține că este SUA, care a permis aceste medii de distrugere și de creștere inhibată ajutând pentru a aduce dictatori la putere. Wasfi explică diferitele efecte negative ale atât de mulți factori politici complicate, dand marturie mai articulata anti-război al acestui film de scurt, informatii densa.

9/11 și Imperiul beligerante este un film cu pasiune critică, care analizează motivația din spatele invaziei Irakului Statele Unite ale Americii “, lăsând telespectatorii la întrebarea dacă pacea în Orientul Mijlociu va veni vreodată ca rezultat al SUA interferențe militare.