In anii de la evenimentele tragice din 11 septembrie 2001, un număr tot mai mare de sceptici au venit cu nerăbdare să conteste povestea oficială a ceea ce a avut loc în acea zi îngrozitoare. A zecea aniversare a atacurilor teroriste, acești martori și cercetători s-au adunat pentru o conferință de patru zile, găzduită de Universitatea Ryerson din Toronto. Acolo, au dat în mod colectiv dovada lor puternice de conspirație unui grup internațional de judecători. 9/11: Decade Deghizarii documentează cele mai importante ale acestui eveniment de referință.

Scopul final al conferinței a fost de a produce un strigăt de adunare în rândul maselor pentru o nouă investigație și obiectiv în evenimentele din acea zi. Grupul special, care a constat dintr-un grup stimat de academicieni, s-ar supune guvernului o cerere oficială de re-anchetă bazată pe ceea ce au crezut au fost concluziile cele mai convingătoare prezentate în mai multe categorii, inclusiv de inginerie structurală, fizică, chimie și istoria lumii.

Richard Gage, fondatorul arhitecților și inginerilor pentru adevăr 9/11, se execută o demonstrație televizată side-by-side a prăbușirii World Trade Center și o demolare controlată, și se extinde asupra inconsistențele pe care el crede îndoieli cu scântei la povestea acceptată deces turnuri. Altii, contribuie o confirmare suplimentară a acestei teorii, invocând existența unor elemente explozive specifice ascunse în interiorul moloz. Supraviețuitori și membrii de familie Fallen furnizează conturi brute emoțional al evenimentelor care i-au condus pe propriile lor cruciade personale pentru adevăr.

La-camera de subiecte interviu provocare demiterea automată a “conspirație” ca un concept. Ele indică alte incidente din istorie – inclusiv Watergate și teoria pistolari singuratic în asasinarea președintelui Kennedy – ca exemple cheie de opinii pe scară largă a avut loc conspirative.

Evenimentele din 11 septembrie au lăsat răni mari peste tot în lume, care rămân nevindecate. Ea a scos războiul din Irak supărătoare, și o schimbare seismică în arena politicii publice – de la intrarea in vigoare a Patriot Act la aparitia crescanda a supravegherii invazive la erodarea lentă a anumitor libertati civile. Nevoia de răspunsuri și de închidere pătrunde în fiecare dintre prezentările și marturii prezentate în 9/11: Deceniul Deghizarii, si este un instinct care este împărtășită chiar și negatorilor conspirației mai împietriți.