Statele Unite sprijină Israelul într-o varietate de moduri. Noi le dăm tot felul de sprijin militar și economic, aproximativ 3 miliarde de dolari pe an. Israelul, în ciuda faptului, că este o țară relativ bogată, primește mai mult ajutor străin decât orice altă altă țară din lume. Noi veto rezoluții în Organizația Națiunilor Unite tot timpul care sunt critice pentru Israel. Este unul permis să pună la îndoială că realitatea, sau este lobby-ul pro-Israel, atât de puternic, financiar și politic, că relația cu Israelul este un subiect tabu și, prin urmare, unmentionable? Și ce se întâmplă cu cei care îndrăznesc expune unmentionable?

În martie 2006, oamenii de știință politici americani John Mearsheimer (Universitatea din Chicago) și Steve Walt (Harvard) a publicat controversatul articol “lobby-ul israelian și politica externă a SUA”. În ea se afirmă că nu este, sau nu mai este, oportun ca SUA să sprijine și să protejeze Israelul zilelor. Împreună cu schimbările de putere în Congres și îndoielile crescânde cu privire la politica actuală din Orientul Mijlociu, acest lucru ar putea deveni siguranța în butoi de pulbere. discuții Lumina de fundal persoanelor implicate în această dezbatere “nou realism”.

Documentarul arunca o lumina asupra ambelor parti implicate in discutie: cei care doresc să mențină legătura puternică dintre (organizație de lobby AIPAC Neocon Richard Perle, televangelist John Hagee, și) din SUA și Israel, precum și cei care au fost critice de ea și nu de puține ori a devenit “victime” ale lobby. Membru al Congresului Earl Hilliard din Alabama, a susținut o apropiere cu lumea arabă și a fost înlăturat imediat de către un adversar politic care a avut sprijinul banilor AIPAC. Istoricul Tony Judt, care a incercat sa mentina ca Israelul a devenit o etno-stat beligerant și intolerant, condus de religie, a găsit o prelegere anulat în ultimul moment. Iar directorul Human Rights Watch Kenneth Roth a fost atacat personal după ce a criticat violența lui Israel au folosit în mini-războiul împotriva Libanului vara trecută.

În cele din urmă se pune întrebarea în ce măsură lobby-ul pro-Israel, în cele din urmă determină importanța militară și politică a Israelului în sine. Colonel Lawrence Wilkerson (fostul șef al personalului-Colin Powell) explică modul în care influența lobby-ul afectează structura de luare a deciziilor în Casa Albă. Lobby-ul, Congresul, Casa Albă și Israel se pare că au ajuns într-o îmbrățișare sufocantă: se va schimba vreodată și cum ar putea Tony Judt și Richard Perle încheie prin ridicarea probleme cruciale: care este alternativa? Și ce alți prieteni pot conta pe Israel?