De-a lungul istoriei noastre, omenirea și-a stabilit ca obiectiv asupra unor obiective aparent imposibile, și a găsit o modalitate de a realiza aceste obiective împotriva tuturor obstacolelor. Acest potențial inspira venerație este pe ecran complet în momentele de deschidere ale noului documentar Alegerea este a noastră, așa cum sa retras astronaut NASA și astronom profesionist Jeff Hoffman dă mărturie despre gloriile călătoriilor în spațiu.

Cu neegalat vointa si ingeniozitate, am conceput instrumentele si tehnologiile pentru a explora ceea ce a fost o dată limitată la Hollywood factorilor de confectii mit. Dar, chiar și din atmosferă dincolo de propria noastră, provocările Earthbound avem încă să cucerească rămână în văzul tuturor. Având zboruri spațiale cu echipaj multiple pe parcursul a mai mulți ani, această realitate a devenit evident pentru profesorul Hoffman în timp ce se uita pe suprafețele planetei noastre din capsula. “Există o vedere impactul pe care oamenii au avut asupra planetei noastre, și care poate fi destul de înfricoșător”, reflectă el.

Cele mai presante probleme cu care se confruntă astăzi omenirea – de la schimbările climatice la crima pe scara larga pentru calamități financiare la resursele naturale distrug stratul de rapid al planetei noastre – în centrul atenției în Alegerea este a noastră, dar sunt abordate dintr-o perspectivă unică reconfortanta. Acest film a produs elegant promovează capacitatea noastră de a invoca o schimbare pozitivă în lume, și consideră că schimbările comportamentale și culturale, care trebuie să aibă loc pentru a face acest lucru posibil.

Alegerea este a noastră este o producție a Proiectului Venus, o organizatie dedicata descoperirii de noi abordări inovatoare pentru rezolvarea problemelor. Fondatorul organizației, 97 de ani, futuriste Jacques Fresco, serveste ca ghid principal pe tot parcursul narativ al filmului. Cu o perspectivă convingătoare și articulata, Fresco pledează pentru o reevaluare a ceea ce este posibil în fiecare dintre noi, și prin extensie, lumea în general. Atunci când examinează dacă comportamentele noastre sunt determinate de natura umană, sau prin absorbția mediului care ne înconjoară, filmul oferă indicii cu privire la modul în care putem începe să reconstruiască realitatea planetei noastre de la sol.

În cazul în care a învins auto-îndoială și apatie au fost regulile care au guvernat speciile noastre cu decenii în urmă, am fi inventat vreodată tehnologia să se aventureze în spațiul cosmic? Prin aplicarea aceeași intensitate a se concentreze pozitiv la activități globale, ne putem îmbunătăți punctul de vedere al planetei noastre, chiar și din stele.