Bruce Lee (douăzeci și șapte noiembrie 1940 – douăzeci iulie 1973) a fost un artist marțiale, filozof, instructor, actor de arte martiale american-nascut si fondatorul formei de luptă JKD.

El a fost larg privit ca artist martiale cel mai influent al secolului XX și un simbol cultural. El a fost, de asemenea, tatăl actorului Brandon Lee și actrița Shannon Lee. Lee sa născut în San Francisco, California, și a crescut în Hong Kong.

Filmele sale din Hong Kong și Hollywood-a ridicat produse tradiționale din Hong Kong film de arte martiale la un nou nivel de popularitate și aprecieri, și a stârnit primul val de interes major în artele marțiale chinezești în Occident.

Direcția și tonul filmelor sale au schimbat și au influențat artele marțiale și filmele de arte marțiale din Hong Kong și restul lumii, de asemenea. Lee a devenit o figură iconică în special la chinezi, așa cum a interpretat mândria națională chineză și naționalismul chinez din filmele sale. El a practicat în primul rând artele marțiale chinezești (Kung Fu).