Ceea ce face ca o bucată de valoare de artă zeci de milioane de dolari la licitație? O serie de lucruri, dar nu întotdeauna lucrurile pe care ai crede. BBC Cele mai scumpe picturi din lume, cronicile din lume zece cele mai valoroase picturi, prin intermediul jurnalistului tur Alastair Sooke a ghidat de colectori, locales, și Christie și case de licitație Sotheby care se leagă de aceste piese mari de artă împreună.

Unul dintre cele mai interesante fenomene mai atins în film este conceptul de proveniență, care este valoarea adăugată o bucată de artă are de mai sus și dincolo de ceea ce altfel ar fi în valoare datorită prestigiului și / sau bogăția proprietarilor anteriori. Un tablou deținut anterior de David Rockefeller, un exemplu acoperit în jumătatea inferioară a lista de top zece, și nu poate prelua în mod considerabil mai mult decât o bucată comparabilă, fără aceeași înregistrare pista de proprietate. Arne Glimcher, un comerciant de artă de renume, prevede:

Totul de artă și bani este ridicol. Valoarea unui tablou la licitație nu este neapărat valoarea unui tablou. Este valoarea celor două persoane să liciteze unul împotriva celuilalt, pentru că ei doresc cu adevărat pictura.

Valoarea lucrărilor acoperite variază de la o bucată Rothko “umil”, care a vândut pentru $ 72m, la un Picasso care au fost necunoscute unde timp de cincizeci de ani pentru $ 106.4M în 2010. Sooke maidanezi din punctul focal al filmului – arta si bani – să facă lumină asupra lumii în cazul în care aceste două lucruri se schimbă mâinile într-o astfel de moda mitic. El ne duce în camerele de licitație la case similare Sotheby și și ne arată procesul pe care cumpărătorii, și, adesea, reprezentanții lor de artă de cumpărare bine compensate, du-te prin dobândirea acestui calibru de opere de artă.

Christopher Burge, un licitator cu una dintre cele mai impresionante CV-uri in afaceri, spune multe o poveste și ne trece prin licitațiile din perspectiva lui. Sooke conduce chiar la întâmplare un “mic” licitație el însuși, flancat de Burge-l supraveghează. Una dintre multele povestiri privilegiate din Burge spune despre un Picasso care a vândut în 1990, în mijlocul constrîngere financiare la nivel mondial, care a sfidat cumva reținerile fiscale, care altfel uscate până atât de multe alte piețe.