Codul prezintă primul deceniu de Linux din 1991 până în 2001. În afară de Torvalds, aceasta include mulți dintre cei mai apropiați aliați în procesul de dezvoltare, care este în prezent văzută ca cea mai mare poveste de succes a culturii de Internet. În cele din urmă, Linux devine o soluție viabilă de afaceri în industria de calculatoare.

Mass-media iubește povestea “un singur hacker împotriva forțelor întunericului”. “Linux” devine o frază de captură. Torvalds se transformă într-o stea mass-media internațională. Nu mai timid un tocilar, dar, media spiritual excelenta interpret par relaxat. Linus este un Isus pentru un politician, respectat și adorat de ambele entuziaști de Linux, contra-cultura – si marii oameni de afaceri. O combinație rară, de data aceasta sau oricare alta.

Dar, chiar și după ce toată această atenție Linus Torvalds rămâne, ca persoană, o enigmă. Atunci când intervievați în mass-media, el este întrebat mereu aceleași întrebări și dând de obicei aceleași răspunsuri prea. Credem că-l știm, dar nu suntem cu adevarat? De ce a pus codul său în net gratuit, inițial? Mulți pot încă nu-l înțeleg. Poate pentru că “dat glob ocular suficient, toate erorile sunt superficiale”, oferind o modalitate de un produs mai bun? Sau există ceva mai mult la ea?