E în cincizeci de ani, el nu a fost niciodată în formă, și el merge orb. Într-un an, cât de mult se poate schimba un om a se vedea în el însuși, înainte de el nu mai are utilizarea vederii lui? Cu un an în urmă, Ray a aflat că își pierde treptat vederea lui ochiul rămas, așa că el a contactat pe Sebastian pentru a afla daca intra in mai bine starea fizică l-ar putea ține departe de o depresie.

Sebastian a contestat-l la o transformare fizic de douăsprezece săptămâni. Prin luarea în sus că provocarea Ray a pierdut patruzeci de lire sterline. Acum aproape un an mai târziu, Ray descoperă că el poate avea doar câteva luni pentru a vedea nimic. Sebastian, un culturist natural, se întoarce pentru a concura pe bază non-drog testat etapa națională de culturism, în speranța de a dovedi că originile sportive naturale sunt mai impresionante decât multe dintre physiques mai puțin naturale de astăzi.

Cu care se confruntă Goliat demonstrează că puterea unei inimi determinată este mult mai puternic decât orice fizicul musculos. Inițial, stabilind să se picteze ca erou, Sebastian a început să ajute prietenul său de vârstă mijlocie, Ray Taylor, să se confrunte cu perspectiva de a merge orb prin transformarea el însuși în specimen musculare. Sebastian a crezut povestea se va termina cu Ray inspirat și venerație a lovit, în timp ce privea în mod loial antrenorul său eroic crește mai departe spre victorie competitivă la nivel național.

Dar, după ce nu a atinge obiectivele sale competitive, martori Sebastian Ray mai mult decât se credea realizarea oricine este posibil. Prin acapararea stării sale emoționale și fizice, călătorii Ray dincolo de limitele sale de a descoperi ceea ce este posibil, atunci când crezi că nu există limite.