Osho sau Bhagwan Shree Rajneesh s-a născut în 1931, în centrul Indiei. El a fost un vorbitor carismatic și talentat, care a devenit lider al unei mișcări spirituale nouă la nivel mondial. Se spune că, la vârsta de 21 ani a atins iluminarea sau samadhi. La momentul în care a fost studiat filozofia la Universitatea din Saugar. La primirea unei diplomă de masterat a predat filozofia la Universitatea din Jabalpur timp de nouă ani. Precum și filosofia de predare, de asemenea, el a început să atragă ucenici să-și urmeze propria lui mix eclectic de filozofie și religie. În 1966 a decis să părăsească postul său de predare și să dea o atenție deplină rolului său în calitate de maestru spiritual.

În 1970, a stabilit pentru o vreme în Mumbai. El a început ucenicii de inițiere (cunoscut sub numele de neo-sannyasins) și-a asumat rolul unui profesor spiritual. În discursurile sale, el a reinterpretat scrieri ale tradițiilor religioase, mistici și filosofi din întreaga lume. In anul 1974 sa mutat împreună cu ucenicii Săi la Pune, India. Aici el a stabilit un nou ashram într-un cadru confortabil de 6 acri. In 1980 a fost atacat de un fundamentalist hindus care a fost de acord cu poziția neconvențională a lui Osho de religie și spiritualitate. Se spune că, din cauza incompetenței de poliție agresorul nu a fost niciodată condamnat.

În 1981, Osho sa mutat în Statele Unite ale Americii și urmașii săi stabiliți o comunitate intenționată, mai târziu cunoscut sub numele de Rajneeshpuram, în stare de Oregon. În termen de un an, conducerea comunei a fost implicat într-un conflict cu locuitorii din zonă, în primul rând asupra utilizării terenurilor, care a fost marcată de ostilitate pe ambele părți. colectie mare de automobile Rolls-Royce Osho a fost, de asemenea, notoriu. Comuna Oregon, sa prăbușit în 1985, când vestea răspândit că unii membri ai comunei au comis o serie de infracțiuni grave, inclusiv un atac bioterror (contaminarea alimentelor) asupra cetățenilor The Dalles.

Osho a fost arestat la scurt timp după aceea și acuzat de încălcări ale imigrației. El a fost deportat din Statele Unite ale Americii, în conformitate cu un chilipir motiv. Douăzeci și unu de țări i-au refuzat intrarea, provocând Osho să călătorească în lume înainte de a reveni la Pune, unde a murit în 1990. ashramul lui este astăzi cunoscut sub numele de Osho International Meditation Resort. învățăturile sale sincretice accentuează importanța meditație, conștientizare, dragoste, celebrare, creativitate și umor – calități pe care el a privit ca fiind suprimat prin aderarea la sistemele de credințe statice, tradiție religioasă și socializare. învățăturile sale au avut un impact notabil asupra gândirii occidentale New Age, iar popularitatea lor a crescut semnificativ de la moartea sa.