Cât timp poți să stai sub apă? Imaginați-vă o singură respirație și apoi scufundări aproape 200 de o sută de metri în ocean pe o sanie ponderată. Bun venit la sport în cele din urmă extreme fără limite freediving. Oamenii au un timp greu de înțeles că ceea ce face freedivers este posibil, fără a fi nebun ciudat de condus de risc. Este cel statistic mai sigur sporturi extreme de pe planeta.

La 12 octombrie 2002 de Audrey Mestre, a încercat să doboare recordul mondial Nu există limite de scufundare 564 de picioare pe o singură gură de aer. Audrey fusese căsătorit cu “Pipin” Ferreras, un scafandru liber record mondial cu statutul de celebritate-cult în sport. Sports Illustrated a descris relația lor după cum urmează:

Fermecată de dragoste – pentru risc si unul pentru celalalt – doi dintre cei mai buni freedivers din lume sa dus la limitele sportului lor. Numai unul s-au întors. – Gary Smith.

Atunci când trăiești pe margine esti condus la extrem. Fotbal, la fel de periculos cum este, nu este suficient de riscant pentru anumite tipuri de ființe umane. Este ceva ce trebuie să fie împins mai departe și mai departe și o greșeală sau orice se întâmplă este tot ce va lua și vârful-l în tragedie.

Sports Illustrated a construit povestea ca fiind una dintre dragoste și obsesie, dar a fost aceasta o poveste subacvatică de iubitori de nefericiti? Pipin angajat un ghostwriter (Linda Robertson) pentru stilou autobiografia sa, dar ceea ce a fost prezentat la ea ca un fel de tragedie romantică, cu atât mai mult se uită în ea cu atât mai mult ea a simțit ca aceasta era de reprezentare foarte simplistă a ceea ce sa întâmplat.

Francisco “Pipin” Ferreras sa născut în Cuba, pe 18 ianuarie 1962. El a deformat picioare și picioare, pantofi ortopedice, astm, vedere foarte rău, ochelari cu lentile groase … si copiii râdeau de el. Grație unui unchi care l-au pus sub apă, el a descoperit că el poate înota înainte de a putea merge pe jos. Așa cum tânărul cubanez a vindecat de boli sale apa, de asemenea, ia oferit o viață.