Fiind o gazdă în Tokyo, nu este chiar atât de simplu. Cel puțin Director Penelope Buitenhuis susține că, prin povestea a patru hostesse în documentarul ei Tokyo Girls. De-a lungul acestui film ambiguu emoțional, un sentiment de complexitate și de complicitate devine evidentă, iar liniile drepte devin neclare.

La început, se pare că Buitenhuis este pur și simplu, oferindu-vă un aspect de primă mână la modul în care lucrează ca o gazdă în Tokyo este un “mai economic de spin-off” a culturii gheise. Se pare a fi o altă opțiune femeile folosesc pentru a atinge libertatea financiară. Interviurile, de exemplu, explora motivele acestor femei străine aleg o astfel de cariera neortodoxe. Fiecare gazda descrie munca ei la fel de ușor, distractiv și plină de satisfacții. Treaba lor, se pare, este un vis devenit realitate pentru ei.

Dar, în curând, scena și schimburi poveste. La fel ca o papusa Barbie decupajelor, ei plutesc peste mașini scumpe, sclipici în mijlocul străzii și pe trotuar, și nu se potrivesc nicăieri. Ei încep să relateze experiențe, care sunt acum mai amintesc de coșmaruri, mai degrabă decât vise. Visele s-au dat drumul spre o “zona crepusculara”, în cazul în care nimic nu este la fel de simplu și simplu cum se pare.

Pe masura ce filmul trudges pe un aproape incomod, Buitenhuis “lightens” starea de spirit și încearcă să se uite la “practica” din punctul de vedere al bărbaților. comentarii sarcastice, cu toate acestea, aluzie la o intenție mai subiectivă. Imaginile obține mai întunecată și mai sinistru. În contrast, bărbații descriu vizitele la cluburile hostess ca o parte esențială a reuși în afaceri. Ele se prezinte ca clienti si pragmatic vorbesc despre banii pe care îl petrec ca o investiție în succesul lor.

Cu toate acestea, regizorul pare mulțumit cu ceea ce implică faptul că stewardesele sunt exploatate de către cei bogați și puternici. Pare să luciu peste faptul că aceste femei au ales de bună voie să lucreze în această industrie ilegal pentru bani. Ca atare, Tokyo Girls este o expunere care stârnește reacții ciudate; iar în cele din urmă, chiar aluzie la o căptușeală de argint este pătat.