Este timpul pentru micul dejun în casa Langley. Situat chiar în afara din Melbourne, Australia, familia Langley este însăși imaginea de normalitate internă. Naomi și Andrei, ambii profesioniști de succes și atractive, sunt părinții senil la două fete dragute si precoce mici. Patty, 8 ani, și Isabelle, vârsta de 11 ani, cuvinte parts la masă despre care dintre ele pot pretinde păpușile Barbie ca propriul lor. În cazul în care un străin ar vedea această scenă ca un ideal – pentru perfect fericit și sănătos unitate de familie – ei nu ar fi departe de evaluarea lor.

Ele ar putea fi orice familie, sau cel puțin care ne-am dori ca familia noastră să fie. La fel ca toate familiile, deși, ele se confruntă cu provocări unice. În cazul Langley, una dintre aceste provocări a venit sub forma unei crize de identitate. Isabelle, fiica lor cea mai veche, sa născut de fapt un băiat.

Fiind Me este explorarea sensibilă și profundă a revelației lui Isabelle, și căutarea ei de a realiza adevărata ei identitate prin transformare de gen. Povestea ei este reflectat de multe alte pre-adolescent din întreaga lume. Ca și Isabelle, aceste suflete tinere trebuie să îndure îndoieli cu privire la viitorul lor dureroase, și mulți dintre ei, fie la rândul său, sinucidere sau auto-vatamare corporala ca o eliberare din chinul lor. Din fericire, părinții lui Isabelle sunt puternic angajat să sprijine fiica lor, cu o inimă deschisă și minte. “Noi doar avem un loc de muncă aici,” mama ei Naomi exprimă în timpul filmului, “și asta pentru a ajuta la ei a crea un viitor pe care ea poate prospera în”.

Isabelle sa născut Campbell, iar de la început a fost clar că ea nu era în armonie cu markerii de identitate tipic masculine. Săptămâni înainte de ziua ei a zecea, ea ia spus mamei ei că nu simt ca ea a aparținut în propriul ei corp. A fost doar o fază ciudată pre-adolescent? Pentru a fi sigur, Isabelle este supus unei examinări amănunțite de către cel puțin cinci cadre medicale. Odată ce un diagnostic ferm de gen neconformității este stabilită, Isabelle începe un regim de tratament de lungă durată, care o va ajuta la realizarea ei adevărata identitate pentru prima dată în viața ei tânără.

Prin povestea ei, iar povestile mai multor alti tineri ca doar ei, fiind Me dramatizează necesitatea unui dialog deschis și acceptare, precum și percepțiile sociale în evoluție rapidă, care abia încep să dea copiilor, cum ar fi Isabelle un nou contract de leasing pe un viitor mai luminos.