Documentar penetrant John Pilger, care se uita la propagandă la nivel mondial care înconjoară cursa de arme nucleare. Atunci când cele două bombe atomice americane au fost retrase de la Hiroshima și Nagasaki, în 1945, au fost cu numele de cod Fat Man și Little Boy, și președintele Truman a anunțat după eveniment: Experimentul a fost un succes copleșitor.

Acestea, spune Pilger, au fost cuvintele folosite pentru a descrie măcel îngrozitor și oribil de război nuclear. Prin utilizarea, chiar și limbaj liniștitor liniștitoare, acest nou tip de propagandă creat imagini acceptabile de război și iluzia că am putea trăi în siguranță, cu arme nucleare.

adevăruri oficiale sunt examinate în legătură cu bombardarea Hiroshima, acumularea de arme de către Rusia și America, amplasarea bazelor nucleare de către SUA în Marea Britanie și Europa, Ministerul declarațiilor Apărării despre baza de rachete de croazieră la Greenham Common, și alte SUA baze, suma de bani de la guvern cheltuit pe arme, aranjamente de “apărare civilă” și de a exercita un NATO “limitat” războiul nuclear și chimic din Germania de Vest, care Pilger descrie ca fiind “o seca pentru neconceput”.

Mai mulți experți dau opiniile lor, inclusiv Paul Warnke, care crede că reducerea armelor este fezabilă – “Tot ce avem nevoie este voința politică de a merge mai departe cu ea”.