Kim Peek, geniul care a inspirat personajul lui Dustin Hoffman în Rain Man, a murit de un atac de cord, la vârsta de 58. Kim Peek a fost clasificat ca un mega-savantă și au memorat 12.000 de cărți, inclusiv întreaga Biblie, dar a avut probleme cu sarcini obișnuite, cum ar fi obtinerea îmbrăcat și pieptănare părul. abilitățile sale uimitoare au inclus posibilitatea de a citi o pagină dintr-o carte cu ochiul stâng, iar celălalt cu dreptul său. I-au trebuit doar opt secunde pentru a citi și amintiți-vă o pagină.

El ar putea cere, de asemenea, un străin data lor de naștere, apoi spune-le ce zi a săptămânii în care s-au născut pe, și ceea ce a fost pe partea din față a ziarelor importante. Dl Peek a fost clasificat ca fiind un geniu în 15 discipline diferite, inclusiv istorie, literatură, geografie și muzică încă încă un punctaj sub medie la testele IQ. scenaristul Barry Morrow a fost inspirat să scrie Rain Man după întâlnirea cu el la începutul anilor 1980. Dustin Hoffman a castigat un premiu Oscar pentru interpretarea unui Savant numit Raymond Babbitt, care, la fel ca dl Peek, depănare de pe punctul caracteristic fără sfârșit de sport. În timpul pregătirii sale pentru rolul Hoffman întâlnit pe dl Peek, care a fost apoi 37 de ani, și l-au ajutat să depășească natura sa profund introvertită.

Tatal domnului Peek Fran a spus: “Dustin Hoffman mi-a spus, trebuie să-mi promiți ceva despre tipul ăsta, să-l împartă cu lumea.” Cu încrederea tot mai mare domnul Peek mai târziu a luat pe scenă, publicul uimitoare cu rechemarea lui și se bucură de a fi cunoscut sub numele real Rain Man. In anul 2004 oamenii de știință NASA a început să studieze-l folosind tehnologia conceput pentru a evalua efectele calatoriilor spatiale asupra creierului. Dl Peek, care era un Mormon, a murit în Salt Lake City, Utah. In ultimii ani, el a arătat, de asemenea, o capacitate de a se dezvolta și de a schimba, chiar depășind natura lui literală învățând să spună glume.