Anul trecut Colorado a devenit primul stat din SUA pentru a legaliza marijuana de agrement, dar în Uruguay, guvernul se pregătește să legalizeze și să reglementeze buruienilor în întreaga țară. Așa că, VICE a mers acolo să dau seama cum au de gând să realizați acest lucru. Este de gând să fie paradis al unui fumator sau a culturilor de numerar mai degrabă prea reglementată pentru guvern?

În decembrie 2013 Congresul a Uruguayului a adoptat o lege care reglementează cultivarea, vânzarea și consumul de marijuana. A fost un moment de cotitură în istoria de interdicție oală. Prima a fost întreaga țară au decis să elimine moștenirea brutală a războiului împotriva drogurilor și deschide potențialul unei noi economii legitime.

Dar, buruienilor nu este în întregime legală încă. Din decembrie până în luna aprilie a acestui an, guvernul a fost dezbătut și scris specificul reglementărilor care vor fi probabil stabilite în piatră la sfârșitul lunii aprilie și apoi intră în vigoare în această toamnă. Se pare ca diavolul este în detalii și legea pune mai multe întrebări decât răspunsuri o. Despre libertatea individuală, perspectivele unui braț comercial de buruieni și multe altele.

Marele experiment uruguayan, devansate de președinte progresiv al țării, a stârnit o dezbatere aprinsă din ambele părți ale insulei anti-interdicție. Alicia Castilla si Daniel Vidart sunt de mult timp avocați de buruieni și cadre universitare. Alicia tocmai a fost eliberat din închisoare, unde a petrecut trei luni închideau privind taxele de marijuana. Ea a fost una dintre ultimele persoane care urmează să fie pus deoparte pentru oală. VICE le-a vizitat în casa lor chiar în afara capitalei țării.

Alicia a consumat canabis în ultimii 50 de ani. Ea crede că aceasta este o lege represiv care legalizeaza stigmatul care există deja către consumator. Statul nu trebuie să se înregistreze și oamenii nu ar trebui să le reglementeze fie. Statul nu ar trebui să determine cât de mult se poate fuma oameni și nimeni nu ar trebui să fie limitată la fumul de marijuana numai guvernului.