Ebola se intimidează în prim-planul de conștientizare la nivel mondial și mai mult în fiecare zi, și VICE News “Lupta împotriva Ebola urme de virus” focar curent de la rădăcinile sale în Guineea, în decembrie 2013. Acesta a găsit rapid in Liberia, Sierra Leone, Senegal, Nigeria și Republica Democratică Congo, iar la momentul realizarea acestui film Liberia a devenit punctul focal al ceea ce, până în martie 2014, a dezvoltat rapid într-o epidemie de plin-on. În plus față de 3000 de infecții au fost înregistrate acolo până în prezent, cu aproximativ jumătate dintre acestea dovedindu-se a fi fatale.

Reporterul VICE Danny de aur ne ia în Monrovia, capitala Liberiei, pentru a documenta condițiile pe care cetățenii de acolo sunt forțați să combată în urma invaziei virusului “. Spitalul de răscumpărare, epicentrul tratamentului Ebola în oraș, este locul unde suntem mai întâi introduse la starea disparată a eforturilor lucrătorilor din domeniul asistenței medicale pentru a controla și de a trata focarului. Facilitatea este coplesit si incapabil de a trata afluxul tot mai mare de pacienti noi, care sosesc literalmente de van-sarcină toată ziua, în fiecare zi.

Un interviu cu un șofer de ambulanță fără teamă dezvăluie că are opt cetățeni infectați în vehiculul său în spatele lui în timp ce vorbește cu realizatorii, și că ei vor fi obligați să rămână acolo până când spitalul are o cameră să le ia în. Un alt interviu în afara instalației scoate în evidență un om infectat situată într-o latrină care fusese acolo ore, deoarece nu erau disponibile paturi de interior. Nu numai ca este teribil pentru pacienți, dar după ce a fost refuzată admiterea ei sunt adesea forțați înapoi în comunitate în cazul în care acestea devin conducte de răspândire a virusului.

Accentul se mută la West Point, o mahala din apropiere, unde virusul este de asemenea prezent. În condițiile sărace de aici, chiar dacă epidemia nu este încă mai răspândită decât în ​​altă parte, la momentul de filmare, există încă un risc mult mai mare de virus a obține un punct de sprijin, pur și simplu, din cauza concentrării populației și a lipsei de resurse pentru a reduce în mod eficient riscuri.

Restul filmului urmează echipajului, se alătură corpului de regăsire echipe care pretind cei care au cedat virusul, și de a explora diverse lagăre și facilități temporare de tratament de urgență.