De la autor: Când am fost dat un DVD a unui miting de protest în micul oraș King, aproape de locul unde locuiesc eu, am fost șocat de priveliștea de cinci mii de oameni fluturând steaguri creștine și aclamau unul dintre vorbitori atunci când a spus că toată lumea acolo ar trebui să “încurajeze” pe cei care nu erau creștini în zonă să se mute în altă parte.

Prima mea reacție a fost furie și i-am spus soției mele, Susan, am fost de gând să pună casa noastră în vânzare a doua zi și pentru a muta undeva mai tolerant. Dar, în dimineața următoare, am decis că aș face altceva mai întâi. Am luat aparatul video de pana la Memorialul Veteranilor din Parcul Public King și a început cu oamenii intervievare.

Am aflat că mitingul a fost aprins de o întoarcere veteran Afganistan, care a amenințat că va da în judecată orașul în cazul în care nu a eliminat drapelul creștin din partea publicului a Veteranilor Memorial.
Am fost surprins de faptul că majoritatea locuitorilor au crezut că separarea Bisericii de stat este un mit și că Fondatorii intenționează ca acest lucru să fie un oficial creștin Nation. Ei au citat atât de multe fapte istorice de la un om pe nume David Barton să susțină afirmațiile lor, că eu chiar întrebat dacă ceea ce am luat de bun ar putea fi incorectă.

Și astfel a început o-și-o jumătate de an de călătorie în timpul meu liber pentru a afla adevărul și sursa ideii de separare a bisericii și a statului, precum și interviuri cu o jumătate de duzină de diferite grupuri religioase din zona cu privire la ceea ce și de ce ei au crezut ceea ce fac. Povestea a devenit repede la fel de mult despre ceea ce noi credem despre Dumnezeu ca ceea ce noi credem despre fondatorii Statelor Unite – și modul în care evaluăm adevărul în sine.

Acest lucru a fost doar eu cu un aparat de fotografiat pe cont propriu, deci nu este cu siguranta un documentar produs profesional, dar sper că unii îl vor găsi la fel de interesant un subiect și la fel de mult o educație așa cum am făcut-o în a face asta.