Un tânăr strălucit, a fost numit profesor la Universitatea din Basel la vârstă de 24 de ani. Viața lui evanescentă filosofică s-a încheiat 20 de ani mai târziu, când a înnebunit și a murit la scurt timp după aceea.
Nietzsche a susținut că sistemul creștin de credință și de cult a fost nu numai incorect, ci dăunătoare pentru societate, deoarece a permis celor slabi să stăpânească puternic – suprimat voința de putere, care a fost forța motrice a caracterului uman. Nietzsche a vrut ca oamenii să arunce cătușele moralei noastre greșite creștină și să devină supraoameni – libere și titanic.
Cu toate acestea, fără Dumnezeu, el a simțit că viitorul omului ar putea spirala într-o societate a nihilismului, lipsită de orice semnificație; Scopul lui era pentru om să realizeze lipsa scopului divin și de a crea propriile sale valori. Nucleul activității lui Nietzsche, inclusiv Astfel Zarathustra (1883-1892), Dincolo de bine și de rău (1886), Nașterea tragediei (1872) a fost de a găsi un sens și moralitate în absența lui Dumnezeu. (Extras de pe bbc.co.uk)