O nebunie Brilliant este povestea unui geniu matematic a cărui carieră a fost tăiat scurt, printr-o coborâre în nebunie. La vârsta de 30 de ani, John Nash, un MIT excentric matematician uimitor de original si celebru, dintr-o dată a început susținând că extratereștrii comunică cu el și că el a fost un curier special.

Diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, Nash a petrecut urmatoarele trei decenii in si in afara de spitale mentale, dar toate uitate. În acest timp, o dovadă că a scris la vârsta de 20 a devenit un fundament al teoriei economice moderne. In anul 1994, ca Nash a început să dea semne de emergente din iluziile sale, el a primit Premiul Nobel pentru economie. Programul dispune de interviuri cu John Nash, soția lui Alicia, prietenii si colegii lui, și experți în teoria jocurilor și boli psihice.

Du-te dincolo de drama Oscar “A Beautiful Mind” si afla mai multe despre viața de matematician tulburat și al Premiului Nobel câștigător John Nash și lupta lui cu boli psihice în acest PBS “American Experience” documentar. interviuri exclusive cu Nash și soția Alicia sunt incluse.