O călătorie cinematografică convingătoare, dramatică și elegant, în istorie unică snowboarding și forțele culturale mai largi pe care-l modelat.

O jumătate de secol în urmă, în garajul său în suburbiile din Muskegon, Michigan, un tata decide pentru a lega două schiuri de bază, împreună atât de tânăr fiica sa se pot bucura de echitatie pe zăpadă de sezon.

Fast forward: până în prezent și snowboarding este nu numai un sport olimpic, dar o industrie la nivel mondial de milioane de dolari. piloti de top sunt clasate ca celebrități internaționale, competiții sunt evenimente de clasă mondială și de echitatie împinge limitele capacității umane.

Acest documentar spune povestea de snowboard prin ochii oamenilor care au făcut să se întâmple. De la originile în anii 1960, schimbătoare cultural la boom-ul său în anii ’90, la acceptarea sa ca un sport de masă, snowboard a avut o istorie roller coaster.

Un film de arhivă relatat de Jason Lee si o distributie de zeci de snowboard, am Ride: Povestea lui Snowboarding este primul film care spune povestea modului sport din afară “a devenit imens.