ntr-o zi, în 1980, doi preoți au venit la Spotorno, Italia … doi preoți tineri. în curând au început să amenajarea unor activități pentru copii. Francesco Zanardi a fost printre acei copii care au luat parte la aceste activități. Acesta este modul în care el a început să participe la biserica parohială Spotorno. Îi plăcea părintele Carlo foarte mult, care a fost ca un tată real pentru el. Tatal Carlo ia oferit o cameră în subsolul parohiei, astfel Francesco ar putea petrece timpul acolo.

Din păcate, în 1982, un al treilea preot a venit la Spotorno. Numele lui a fost părintele Nello Giraudo și copiii în curând observat că era ceva în neregulă cu această persoană. Francesco experimentat primul său abuz în subsolul parohiei. Sa întâmplat cu el atât de multe ori … și la aproape 50 de alte victime în Spotorno. Ei au fost toată vârsta lui și toți au fost abuzați pe o perioadă de zece ani. Asta-i o cifră foarte mare, deoarece există 5000 de locuitori. Aceasta înseamnă că Părintele Nello a reușit să abuzeze aproape toți adolescenții acolo.

Italia este simbolul bisericii catolice. Vatican, cel mai mic stat independent din lume, este situat chiar în inima Romei. Sfântul Scaun este suveran al Vaticanului și este o monarhie absolută sub Papa. Italia este țara care este condiționată mai mult decât oricare altul prin prezența bisericii. alegeri politice, sociale și economice, precum și orice altceva în Italia sunt profund influențate de biserică.

Scandalul de pedofilie, care a implicat clerul catolic din întreaga lume nu a sufla într-adevăr în Italia. Una dintre problemele majore este că a avut loc o reticență de a face de fapt problema. A avut loc o lentoare să recunoască faptul că există o problemă și există, de asemenea, o cultură a tăcerii și rușine. Pe de altă parte, clerul este convins că există o tendință de a desconsidera biserica, deoarece are încă o mulțime de adepți. După ei, nu este o încercare de a împrăștia biserica cât mai mult posibil.