Acest film este o expunere a războiului împotriva drogurilor, precum și modul în care subvențiile federale sunt atribuite de aplicare a legii locale, pe baza numărului de arestări de droguri raportate. La rândul lor, aceste departamente de poliție pradă pe unii dintre cei mai vulnerabili membri ai comunităților să-și păstreze numărul și banii care curge.

Într-o înțepătură sub acoperire numit “Operațiunea Casa de sticlă” ofițeri de poliție infiltrat trei licee Temecula, California, în cazul în care au încercat să construiască prietenii cu studenții și droguri de achiziție de la ei. Nu se cunoaște exact pentru scena sa de droguri, Temecula este menționat ca fiind al doilea cel mai sigur oraș din America. Adjunct Daniel Zipperstein, care funcționează sub acoperire ca adolescent lui Daniel Briggs, a fost repartizat la Chaparral High School, unde sa imprietenit cu Jesse Snodgrass. Daniel a cerut în mod frecvent pe Jesse să-l cârlig cu oală, și în cele din urmă Jesse obligat. El a cumpărat o cantitate de minuscula buruienilor dintr-un om fără adăpost și-a dat lui ar-fi prieten. El va fi ulterior acuzat de două capete de acuzare pentru crimă de a vinde marijuana.

Nici Temecula School District, nici PD Temecula au răspuns invitațiilor intervievați. Jesse, de asemenea, a refuzat să apară pe camera din cauza stresului post-traumatic el a suferit de la arestarea sa; Părinții lui Doug și Catherine, cu toate acestea, împărtășesc povestea lui pentru a ilustra modul în care războiul împotriva drogurilor a profitat de fiul lor, un adolescent cu sindromul Asperger.

În interviurile emoționale, Doug și Catherine accentuează disperarea Jesse a simțit în dorința de a păstra numai lui prieten, și urmări istoria lui de creștere ca un copil pe spectrul autist. Chiar și la o vârstă fragedă, Jesse a luptat să construiască și să întrețină prietenii. Ei cred că singura sa intenție în obligând cererea lui Daniel pentru marijuana a fost să-l țină ca un prieten, o demonstrație de empatie și de conexiune pe care părinții săi să explice s-ar fi considerat un progres pentru o persoană cu sindromul Asperger, în alte circumstanțe.

In plus fata de interviuri cu părinții lui Jesse și alți doi studenți arestați în cadrul operațiunii Glass House, publicul este dat istoria acestor operațiuni sub acoperire, care LAPD lansat în 1974. În timp ce LAPD în cele din urmă a încetat această practică atunci când dovezile relevat au fost direcționarea în funcție de puternic studenți care erau săraci, minorități sau nevoi speciale și cu rezultate puțin în stăvilirea comerțul cu droguri zona, alte judete continua aceste operațiuni, indiferent.

Subiecții din acest film decry razboiul impotriva drogurilor ca un eșec bazat pe experiențele lor de prima mana, susținând mai multe vieți au fost distruse decât salvate. În ciuda indicarea unei progresie mai largă a societății spre legalizarea marijuana, de aplicare a legii încă se angajează în războiul împotriva drogurilor, o luptă care, așa cum sugerează și titlul, se dovedește a fi un război pe copii.