Războiul împotriva drogurilor a fost este derulat de mai mult de trei decenii. Astăzi, aproape 500.000 de americani sunt închiși pe acuzații legate de droguri. În 1980 numărul acestora a fost de 50.000. Anul trecut 40 de miliarde $ in dolari contribuabil au fost cheltuite în lupta războiul împotriva drogurilor.

Ca rezultat al obsesia încarcerare, Statele Unite opereaza cel mai mare sistem penitenciar de pe planetă, iar populația non-violentă prizonier SUA este mai mare decât populațiile combinate din Wyoming și Alaska.

Încercați să vă imaginați Drug Enforcement Administration aparat de ras cu montare baricade din sârmă în jurul a două state pentru a controla crima și veți obține imaginea. În conformitate cu US Dept de Justiție, numărul persoanelor cu vârsta sub 18 ani în închisoare pentru infracțiuni legate de droguri a crescut de douăsprezece ori între 1985 și 1997. Grupul cel mai afectat de această înclinație pentru încarcerare este afro-americani. Din 1985 până în 1997, procentul persoanelor afro-americani tineri pus în închisoare a crescut de la 53 la 62 de procente.

In prezent, 89 la suta din departamentele de poliție au unități paramilitare, iar 46 la sută au fost instruiți de către forțele armate de serviciu activ. Cea mai comună utilizare a unităților paramilitare se servește mandate de căutare legate de droguri, care implică de obicei fără knock intrări în case particulare.