În fața pericolelor care pot pune viața în pericol, ei îndrăznesc să vorbească adevărul la putere. Sunt avertizorilor; cruciații pentru adevăr, care de multe ori stau ca link-ul de singuratic între interesele corporatiste și guvernamentale corupte și dreptul publicului de a ști. Agitarea film de război pe Divulgatorii, regia documentare Robert Greenwald apreciate, subliniază provocările și sacrificiile cu care se confruntă acești activiști neobosit, și atrage atenția asupra importanței lor tot mai mare într-o societate în care cei puternici sunt mai omniscient și nereglementat decât oricând înainte.

Grație eforturilor lui Edward Snowden, rolul avertizorului a câștigat un nivel de importanță în cultura noastră, spre deosebire de orice am mai văzut din epoca Watergate. Formarea structurilor naționale de securitate zdrobitoare în urma atacurilor din 11 septembrie a născut un nou val de permisivitate în modul în care a fost colectat informații. Așa cum este ilustrat în materialele de top-secrete eliberate de Snowden, această culegere de informații a inclus invazii fără precedent a vieții private și a cazurilor de practici de supraveghere electronice extrem de discutabile.

Filmul a spoturi luminoase furtuna infricosatoare care a urmat, ca urmare a acțiunilor Snowden sub forma unei campanii de defăimare sancționate de guvern pe scara larga. În acest proces, publicul a fost îndemnat să se întrebe dacă Snowden a fost un patriot sau un trădător.

“Este extrem de periculos în America chiar acum pentru a fi corect ca avertizor atunci când guvernul este atât de greșit”, Thomas Drake concede, un fost director executiv al Agenției Naționale de Securitate Statele Unite și unul dintre subiectele de interviu șef al filmului. Drake a intrat în film de către un grup de subiecți distinse
suplimentari care cunosc pericolele whistleblowing prea bine, inclusiv Daniel Ellsberg, un consilier militar care a divulgat documente guvernamentale extrem de sensibile legate de războiul din Vietnam în 1971, și David Carr, defunctul new York Times, jurnalist care a construit o cariera care cuprinde virtuțile adevărului și al transparenței.

Fie că lucrează la tăcere fluxul de informații dintr-un lup singuratic sau un întreg știri mass-media, mediul din ce în ce inospitalier, care lucrează pentru a submina eforturile denuntatori noastre moderni ne lasă toate vulnerabili. Cu o claritate plin de pasiune, de război pe Divulgatorii ne arată că libertățile noastre, drepturile noastre, si foarte modul nostru de viață poate fi în pericol, fără a beneficia de actele lor curajoase de advocacy publice.