Poate că nimic nu cristalizeaza tema lui Ted Koppel excelent seria Discovery Channel Republica Populara capitalismului, cum ar fi producția de canapele, Ethan Allen. Peste patru episoade, Koppel relevă o interdependență în creștere economică între Statele Unite și China, precum și de afaceri de zi cu zi pentru producatorul de mobilier american este un asemenea caz.

În timp ce bazele de canapea sunt realizate în fabricile din China, folosind forța de muncă ieftină, aceste baze sunt apoi trimise către SUA care urmează să fie asamblate cu alte componente. Canapelelor finite sunt apoi trimise în China, care urmează să fie vândute la o clasă de mijloc în creștere cu bani la schimb. Acesta este ciclul de globalizare, împingând SUA și China într-un parteneriat necesar, care are o parte bună pentru unii și un dezavantaj profund pentru alții.

Pentru a putea înțelege această complexitate, Koppel ne spune, este important să se înțeleagă schimbările rapide în China, care a părăsit socialismul-însăși ideea unei classless societăți pentru o îmbrățișare fervent al valorilor noi și obiectivul de a deveni o superputere economică.

Koppel arată telespectatorilor modul în care China, pe de o parte, de micro-gestionează viața oamenilor în moduri foarte reale, cum ar fi notoriu politica de un singur copil al țării pentru familii, care este proiectat pentru a reduce populația națiunii enormă în timp. Pe de altă parte, din China se bucură de libertatea de a urmări aspirațiile spre succes economic și (uneori ilicite), fructele de munca grea.

Dar alții nu reușesc la fel de bine: fabrica de muncitori chinezi care luptă la oboseală pentru a face echivalentul a 20 $ pe săptămână, iar muncitorii americani care au pierdut locul de muncă la omologii lor de peste mări. Această serie de ochi-de deschidere este cu adevărat util spre intelegerea lumii noastre complicate nouă.