Programul de o jumătate de oră, a văzut jurnalistul de investigație Andrew Jennings se uite la acuzațiile de corupție cu FIFA, organul de conducere mondial de fotbal de asociere.

În cadrul programului a susținut că trei membri ai comitetului executiv al FIFA a fost dat mită de International Sport and Leisure, un partener de marketing al FIFA.

Cei trei bărbați – Nicolas Leoz, Issa Hayatou și Ricardo Teixeira – au fost relatărilor, implicat cu o firmă de marketing sportiv responsabil pentru drepturile de difuzare și a luat bani de la ei.

Jennings a susținut în continuare că un al patrulea funcționar curent a fost implicat în care promovează biletele. Ambele aceste aspecte nu au fost investigate în mod corespunzător de Sepp Blatter, președintele FIFA. Ea a făcut, de asemenea, o serie de pretenții cu privire la procesul de licitare pentru găzduirea FIFA World Cup.

Documentarul a fost difuzat doar trei zile înainte de rezultatul procesului de licitare pentru 2018 și 2022 FIFA World Cupele au fost anunțate. Acest lucru a condus la temeri din partea unor oameni care s-ar putea ruina șansele Angliei de a găzdui fostul turneu, unii acuzând BBC de a fi lipsit de patriotism; cu toate acestea, BBC a apărat aceste pretenții.

Rusia în cele din urmă a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială FIFA din 2018, cu Qatar a ieșit victorios pentru turneul 2022. Întrebarea dacă documentarul a fost un factor crucial în Anglia a pierdut concursul a fost adus de o serie de cifre-cheie după ce rezultatul a fost anunțată.

Hayatou, care este vice-presedinte al FIFA, a negat toate acuzațiile de implicare în schemă și a pretins bani a fost de fapt plătită Confederației Africane de Fotbal (CAF). El a amenințat că va da în judecată BBC pentru realizarea documentarului. Programul a primit 52 de plângeri din partea telespectatorilor.