Nașterea de surse de energie extrem de durabile și alte resurse prezintă o sabie cu două tăișuri pentru sectorul de afaceri. O companie poate rămâne vitală și viabilă în cazul în care produsele pe care le vând reprezintă marginea de taiere a progresului tehnologic, dar că același spirit inovator poate de asemenea dezastru pentru vraja linia lor de fund. Întreprinderile nu doresc să cumpere un singur bec, care poate arde pe tot parcursul vieții tale; ei doresc să cumpere mai multe becuri pe parcursul vieții tale. Prin urmare, dezvoltarea și succesul final al produselor durabile necesită un nou model economic. Sfârșitul de proprietate urmează arhitectul Thomas Rau ca el pune un astfel de model în mișcare.

La scurt timp după ce Thomas Edison a inventat becul, o comisie s-au adunat pentru a evalua fezabilitatea economică a unui astfel de produs. Ei au decis să maximizeze profitabilitatea prin fabricarea becul sa arda la cel mult 1.000 de ore. Prin impunerea limitări privind performanța becului, au asigurat că mai mulți bulbi ar putea fi vândute. În opinia Rau, decizia lor a creat, de asemenea, un mediu plin de deșeuri, care a plasat o povară inutilă asupra consumatorului.

Rau a abordat compania de tehnologie Phillips cu o propunere: să ofere soluții de iluminat care lucrează pentru consumator și să își asume costurile de putere ca lor proprii. În teorie, beneficiile unei astfel de abordare ar fi de dorit pentru consumator, de afaceri, precum și mediul înconjurător. Consumatorul plătește, în esență, o taxă de închiriere pentru iluminatul lor. Din moment ce compania este picior de factura electrica, produsul pe care îl furnizează este atent proiectate să funcționeze cu ușurință și eficiență maximă pentru a menține costurile scăzute. În prezent, programul se rostogoleste peste sectorul de afaceri, și are ca rezultat economii de energie astronomice pentru toate părțile implicate.

Noul model energetic economic provocator Rau are aplicatii suplimentare, dincolo de bec. Sectorul locuințelor publice și-a exprimat interesul pentru crearea unor aparate mai eficiente în toată proprietățile lor ca un mijloc de a economisi bani pentru chiriași lor.

Sfârșitul de proprietate este un aspect revigorant la un viitor potențial care poate lucra mai bine pentru noi toți. Cele mai multe valoric, se expune un curent îngrijorător care trece prin cultura noastră modernă: lucrurile pe care le deținem au tendința de a ne proprii.