Regizorul Raphael Treza a călătorit în nordul Indiei și a trăit între un trib antic cunoscut sub numele de Kalbeliya timp de trei luni. Cobra tiganilor este documentul vibrant și edificator al acestei călătorii. Kalbeliyas sunt un popor extrem de spirit; ebullient în celebrarea lor de viață și colorate personalizate. Cu toate că mulți dintre ei nu s-au întâlnit în fața unui străin înainte de sosirea lui Treza în taberele lor, triburile-oameni par nepăzit în entuziasme lor de a împărtăși cultura lor.

Tribul este prezentat în confortul cu mediul inospitalier cele mai multe ori, care le înconjoară. În mijlocul de albine și șopârle roiuri veninosi, ei caută unul dintre simbolurile cele mai dominante ale tribului lor – cobra. Într-un segment deosebit de edificator al filmului, Treza este luată pe o excursie pentru a vâna cobrele, care sunt locuitori pe scară largă a regiunii. O dată ce cobrele sunt prinși, ele sunt în mare parte epuizate din veninul lor mortale. Uneori, ele sunt plasate pe afișaj public pentru bani. Țigani, de asemenea, să învețe să se ocupe de reptile de la o vârstă fragedă, și să le încorporeze în dansurile ceremoniale.

Muzica are un rol esențial în definirea culturii Kalbeliyas, de asemenea. Camera Treza surprinde festivitățile de la un festival anual de muzică de două zile, timp în care sute de familii sărbători numele de Krishna prin dans fara inhibitii de la căderea nopții până la răsăritul soarelui. bătăi vii și pulsatorii pătrunde în întregime filmului, și de a ajuta pentru a caracteriza spiritul prosper al documentelor pe care le comunității. Lagărele sunt marcate de sunetele Infloritoarea cântec perpetuu.

Mariajele sunt aranjate de la o vârstă fragedă, iar cuplul rămâne legat până la moarte. Observăm frumusețea ritualic o nunta Kalbeliyas, în cazul în care mirele este acoperit în culorile primare ochi-popping de plante și condimente, oaspeții coboară la casa miresei condus de un disc jockey mobil, iar dansul are loc în noapte.

Cobra tiganilor permite telespectatorilor posibilitatea de a asista la comportamente si obiceiuri care nu au fost niciodată înainte de a capturat pe aparat de fotografiat. punctul de vedere al cineastului este discret, si beneficiem de sentimentul de a fi trăit în prezența Kalbeliyas pentru o perioadă scurtă, dar glorioasă a timpului.