Ultima Taboo transmite o poveste captivantă și reconfortantă a șase persoane cu diferite handicapuri fizice și un partener de potrivire, care a fost într-o relație cu unul dintre ei.

Aceste persoane împărtășesc viziunile lor asupra afectiune, conexiune, prietenii, relații și, în funcție de experiențele lor, ei împărtășesc ceea ce au învățat despre ei înșiși. Practic, ideea de ansamblu a filmului este că … “În pat, toată lumea e în stare.”

Producatorul acestui film, Alexander Freeman, nu a simțit confortabil cu propria sexualitate. A fost întotdeauna acel lucru ciudat că el dorea atât de mult să exploreze, pentru că, în scopul pentru tine de a intelege cu adevarat te trebuie sa fie capabil de a experimenta atingerea unei alte persoane. La un moment dat o fată care era prieten al său ia dat o experiență care a schimbat modul în care a văzut propria sexualitate. A fost prima oară când a simțit atractiv. Dar el avea încă întrebări. El a decis să afle de ce este perceput ca fiind ultimul tabu. El are paralizie cerebrală, ceea ce înseamnă de fapt că el nu are control total asupra mușchilor. Dar totul funcționează încă acolo jos.

Problema cu cuvântul “dizabilitate” este că are o conotație negativă de la get-go. Aceasta implică în mod automat că există ceva pe care cineva “nu se poate”, sau ceva pe care cineva “nu este”, și care devine definitorie, definiția fundamentală a modului în care cineva se gândește cineva și apoi se revarsa peste tot, inclusiv sexualitatea.

Oamenii se vor uita la ceva și ei vor crede că e frumos în cazul în care se încadrează în anumite linii directoare și că este ceea ce pune atât de mult stigmatizarea pe ideea de cineva cu un handicap fiind o persoană sexuală, pentru că oamenii nu se pot conecta destul de puncte între cele ideea că cineva are un corp de bază non-normativ sau de prezentare, precum și faptul că acestea ar putea fi sexuale.