În Nepal, un trib izolat cunoscut sub numele de Gurung merge la vânătoare de miere specială cocoțat pe o serie de stânci. Mierea este cunoscut pentru eficacitatea sa halucinogen, și este adesea luate pentru utilizarea de agrement sau în scopuri medicinale de către săteni. Vânătorii halucinogena Honey îi poartă pe telespectatori într-o călătorie rar întrevăzut în această regiune, și observă cultura care înconjoară această mistică miere.

Cunoscut sub numele de “miere nebună”, substanța halucinogenă este produsă de cele mai mari albine sălbatice din lume de măsurare de până la 3 cm lungime. În scopul de a procura mierea, sătenii trebuie să înfrunte urcușuri abrupte până stânci trădătoare și furia albinelor roire. Hunt a lor începe cu pauză de dimineață. Un mic grup de săteni de sex masculin sunt prezentate umple rucsacuri lor cu provizii esențiale, și trekking off la poalele celui mai apropiat stâncă. Ei au de moda o scară improvizată din bambus, și să înceapă ascensiunea lor. Procedeul este realizat cu mare grijă și respect, și servește ca preambul elaborat și inventiv la o întâlnire cu potențial periculos, cu mii de albine înfuriat.

Vânătorii halucinogena Honey ia telespectatori pas cu pas prin acest proces și ne invită să ne minuna angajamentul neînfricat al fiecărui vânător. Prin participarea la acest ritual anual, ei sunt pe urmele mai multor generații care au venit înaintea lor.

Ce este despre mierea, astfel definește stilul de viață și identitatea Gurung? În doze sale mai mici, mierea se poate asigura un sentiment liniștitor de beție mult ca experiența produsă dintr-o substanță, cum ar fi absint. Unii săteni ingera o linguriță de miere în fiecare dimineață, deoarece ei cred ca intareste sistemul imunitar si poate duce la o viață mai lungă și mai fructuoasă. În cantități mai mari, se poate induce stop cardiac, halucinații la scară sau o perioadă de timp, atunci când organismul pare să sufere o epurare și renaștere.

Cu Hunters halucinogen Honey, realizator de filme documentare prolific si calator mondial Rafael Treza încă o dată, ne plasează în interiorul cultura fascinanta a unui popor în mare parte neobservabile, iar aparatul de fotografiat neabătut ne invită să urmăriți cu părți egale și se tem de farmec.