Echipa României la World Sushi Cup urcă pe podium la Competiția Mondială de Sushi din Tokyo

Echipa României la World Sushi Cup, sub îndrumarea echipei ZenSushi, a obținut locul I la categoria "Creative Sushi Open Competition" și locul  3 în clasamentul general și premiul special "Yamasa Soy Sauce" la Competiția Mondială de Sushi din Tokyo, desfășurată în perioada 18-20 ianuarie 2024. Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru experții în gastronomia japoneză și bucătarii din întreaga lume să își pună la încercare creativitatea și măiestria în arta bucătăriei clasice japoneze numită EDO-MAE.

Sorin Zaharia a obținut locul 1 la categoria "Creative Sushi Open Competition", ocupând în același timp locul 3 în clasamentul general. Andrei Zaharia a primit premiul special „Yamasa Soy Sauce”. Iulian Constantin a obținut al doilea Dan, certificare care atestă înalte cunoștințe în stilul clasic de preparare a bucătăriei japoneze EDO-MAE și a primit distincția onorifică de GoodWill Ambasador în România, acordată de Ministerul Agriculturii din Japonia. În conformitate cu tradiția, sistemul de gradare "dan" este corelat cu extinderea cunoștințelor, perfecționarea tehnicilor și dezvoltarea unei înțelegeri fundamentate a artei specifice.

„Sunt onorat de titlul de Goodwill ambasador acordat de Ministerul Agriculturii din Japonia, reflect asupra călătoriei noastre în universul sushi-ului. Cu cel de-al doilea Dan în sushi și succesul impresionant al bucătarilor șefi din echipa ZenSushi, simt o conexiune cu arta culinară japoneză, visul nostru fiind să ajungem la apogeul lumii sushi-ului. Echipa României se antrenează intens în Japonia, explorând și asimilând secretele tradiționale ale preparării sushi-ului în stil Edo Mae. Ne străduim să creăm nu doar experiențe gastronomice memorabile, ci și să ducem arta noastră la niveluri de excelență.”, a declarat Constantin Iulian, Președintele onorific al juriului, coproprietar al lanțului de restaurante ZenSushi, organizatorul Romanian Sushi Cup.

World Sushi Cup Japan este o competiție internațională organizată de All Japan Sushi Association  și sponsorizată de Ministerul Japonez de Agricultură cu scopul de a îmbunătății standardele și de identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participanții sunt aleși în urma unor competiții locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazialian Sushi Cup etc.

Alte articole


Artistul Călin Țopa, invitat să prezinte publicului instalația audio la Veneția, în expoziția de artă contemporană Personal Structures. „Transcendent Renaissance”, o călătorie muzicală atemporală, de văzut din 20 aprilie
La invitația Centrului Cultural European Italia (ECC-Italia), compozitorul și designerul de sunet Călin Țopa e prezent la Veneția, în cadrul […]
Între 1 și 8 martie, ascultă la telefon literatură scrisă de femei. Linia autoarelor
Ce-ar fi dacă dimineața, la cafea, în autobuz sau în pauza de prânz ai asculta două minute din literatura unor […]
Echipa României la World Sushi Cup urcă pe podium la Competiția Mondială de Sushi din Tokyo
Echipa României la World Sushi Cup, sub îndrumarea echipei ZenSushi, a obținut locul I la categoria "Creative Sushi Open Competition" […]
”Nu ne-am gândit că totul se va transforma într-un proiect care va lua amploare. Faptul că ideea noastră începea să se transforme într-o poveste SMART ne-a dat curaj” – prof. Dana Anton, inițiator proiect clase smart
Cum poate un profesor să fie arhitect al viitorului folosindu-se de tehnologie și cât de mult contează să insufli elevilor […]