Inainte de 1960, aparat de fotografiat capabil să capteze imagini în mișcare au fost greoaie și greoaie, lipsit de capacitatea de a capta ceva mai mult decât pus în scenă de teatru într-un studio. După cum 1950 rana jos, realizatorii filmului în SUA și Franța au avut o dorință arzătoare de a capta viața reală în momentul în care și așa cum sa întâmplat și că dorința de a declanșat o inovație care a revoluționat experiența audienței. Aparat foto care a schimbat lumea este povestea din spatele că inovarea.

Camere foto au fost instrumente masive și delicate care stăteau omnipotent deasupra trepiede la momentul respectiv, și sunetele echipamente de captare a fost chiar mai rigide. Moi intra, noir în 1958 ONU, un documentar francez de la Jean Rouch, care a fost împușcat în Abidjan, Coasta de Fildeș pe un mic aparat de fotografiat portabil considerate a fi “amatori”. Libertatea de fizică a camerei permite Rouch pentru a infuza în cinematografie a creat un fel de viață la film care nu a fost niciodată văzut înainte, și a stârnit o dorință în mintea artiștilor de pretutindeni să imite rezultatele. A fost o sămânță plantată, una care să crească în producția de film documentar totul a devenit în jumătate de secol după aceasta.

În timp ce mintea-suflare ca filmul a fost, Rouch a avut o serie de nemulțumiri cu privire la aparatul de fotografiat wind-up portabil, care a făcut posibilă. Pentru unul, a trebuit să-l lichideze. Acțiunea a fost pierdut în timp ce tu faci asta. Odată ce rana, s-ar putea înregistra numai timp de aproximativ douăzeci de secunde. Ea a făcut, de asemenea, o mare cantitate de zgomot în timpul înregistrării, astfel încât sunetul de înregistrare sincronizată (cel puțin un fel în cazul în care nu ați putut auzi aparatul) nu a fost posibilă. O altă cameră a fost necesară pentru a potoli setea realizatori de film, ca o experiență revoluționară ca Moi ar fi fost.

Robert Drew a lucrat ca scriitor și redactor pentru revista Life la momentul respectiv, iar el a convins oamenii bani de la compania să-i dea un milion de dolari pentru a crea un aparat de fotografiat, care să îndeplinească toate aceste dorințe. Camera foto-video au creat un prototip a fost de patru lire, care a permis o mobilitate fără precedent în realizarea de filme. Prima a fost împușcat de film pe el a fost primar, care a urmat apoi senatorul John F. Kennedy, în eforturile sale prezidențiale de campanie primare. În patru zile scurte de filmare, au schimbat realizarea de filme pentru totdeauna.