Folosind abordare unică detectiv ca și autorul analizează opere de artă celebre ale lui Van Gogh, Manet, Botticelli, Vigee Le Brun, Rembrandt, Holbein, Bellini, Carpaccio și Bruegel.

Van Gogh a pictat “The Starry Night”, într-un sanatoriu, cu un an înainte de a comis suicid. În timp ce tovarășii săi se predea glamour și emoție orașului, Van Gogh își abandonează Parisul și ne dă visul lui urbanite în dificultate.

Este perspectiva lui frenetice de noapte și stelele pur și simplu că, o dorință pentru trecut? Este poza lui un ecran impulsiv de nebunie? Van Gogh nocturne, este făcută în 1889 – atunci când astronomie atrage fanii diletanți, animate de o serie de manuale proeminente, inclusiv imaginile prima vreodată cerul nopții. Spirala pe pictura Gogh este, de fapt, o interpretare a nebuloasă reale. Venus, care este, de asemenea, inclusă în pictură, a fost strălucitoare în acel an atipică și luna este descris ca pictorul ar fi observat-o din celula lui … înainte de răsăritul soarelui, la 25 mai anul 1889.

Dar punctul de vedere de la fereastra lui Van Gogh este doar parțială, astfel încât el creează un peisaj, chiparos și un turn alăturarea sat, care dau adâncimea de pictură și structura. Și chiar nebuloasa turbulente se concentrează pe orizont mult, direct sub ea. În cazul în care raționalitate ghiduri de compoziție, cu siguranță nebunie conduce brushwork instabilă? Van Gogh este de lucru incredibil de rapid, astfel el reușește să părăsească părți din panza nevopsită.

lui fortifică a stratului de vopsea decalajul dintre cele două jumătăți picturii. În partea de jos, casele sunt profilându în negru, copacii arata ca parul dens, iar pământul are o compactitate sculptată, în timp ce cerul se învârte în jurul și se ridică, iar lumina de la stelele dispersează spre exterior în valuri concentrice.

Pe scurt, mișcare vibrant pictura este o consecinta finalitate, iar Van Gogh îl folosește pentru a genera un contrast puternic între fermitate fizică a Pământului, și mișcarea ondulatoriu cerului. Groase ca noroi, dinamic ca focul, chiparos leagă cele două jumătăți ale picturii ca un pod. Dar de ce Van Gogh a pus toate acestea într-un turbulențelor liniștit probabil nocturne?