Numărul de școli religioase în Marea Britanie este în creștere. In jur de 7.000 de școli finanțate din fonduri publice – unul din trei – are acum o afiliere religioasă.

Pe măsură ce guvernul de coaliție deschide calea pentru mai multă educație bazată pe credință, prin promovarea “libere școli”, ateu renumit si profesor biolog evoluționist Richard Dawkins spune ca este deajuns.

În acest film cu pasiune susținut, Dawkins ne cheamă să-și reconsidere consecințele educației credință, care, susține el, bamboozles părinții și îndoctrinează și îl împarte copiii.

Filmul include schimburi de robuste, cu fostul secretar de stat pentru Educație Charles Clarke, Capul Bisericii Angliei Educație Serviciul Sfințitul Janina Ainsworth, iar președintele Asociației Școlilor musulmane, Dr. Mohammed Mukadam.

De asemenea, ofera perspective psihologilor pentru copii și actori-cheie în educația credință, precum și perspective de la ambii părinți și elevi.

Dawkins atrage, de asemenea, pe propria sa istorie personală ca un tată, argumentând că guvernul trebuie să oprească finanțarea unor noi școli religioase, și îndeamnă societatea să respecte dreptul copilului la libertatea de credință.